Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta kuuluu tuhansia vuosia vanhaan intialaiseen hoitoperinteeseen. Nykyisessä muodossaan siinä yhdistyvät päähieronta sekä jännityksille alttiin niska-hartiaseudun käsittely.

Intialainen päähieronta on kevyt, mutta tehokas hoito, jossa käsitellään pään ja hartioiden alueet kokonaisvaltaisesti. Hoito on rentouttava ja rauhoittava ja näin se vaikuttaa positiivisesti koko kehoon ja mieleen.Kati Kopperoinen, refleksologi

Intialainen päähieronta on tehokas hoito

Intialainen päähieronta on kevyt, mutta tehokas hoito, joka tehdään asiakkaan istuessa tuolilla vaatteet päällä. Hoidossa käsitellään yläselkä, hartiat, olkavarret, niska, pää, korvat ja kasvot. Hoito on hyvin rauhoittava ja rentouttava, jonka vaikutus ulottuu kokonaisvaltaisesti kehon jännitysten vähentymiseen.

Hoito tasapainottaa, rauhoittaa ja virkistää

Hoito tasapainottaa ja rauhoittaa, vähentää ahdistuneisuutta ja ärtyisyyttä, virkistää ja eheyttää. Pään alueen verenkierron vilkastuminen laukaisee pään alueen jännityksiä, edistää hiusten terveyttä sekä rauhoittaa silmiä.

Intialaisen päähieronnan ryhmäohjaus

Päähieronnan ryhmäohjaus on mukava hetki päästä hoitamaan kaveria ja saada itse hoitoa. Hoidot tehdään pareittain ohjaajan johdolla. Yhden henkilön hoitoaika on usein 30 min, mutta aika on sovitettavissa tarpeen mukaan. Jokainen saa mukaansa myös kirjalliset ohjeet, joiden avulla voi hoitaa esim. perheenjäseniä.

Tilaisuus sopii mainiosti esim. tyky-päivien virkistykseen, kaveriporukoiden illanviettoihin jne.

Tämä on helposti muunneltavissa erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin, kysy lisää, niin suunnitellaan teille sopiva kokonaisuus.

Yrityskäynnit

Jumittaako niskat ja hartiat, särkeekö päätä? Haluaisitko saada hoitoa kesken työpäivän omalla työpaikallasi?

Intialaista päähierontaa on mahdollista saada myös yrityskäynteinä työpaikoilla. Tarvitaan vain pieni rauhallinen tila, jossa hoito on mahdollista tehdä.

Mahdollisuuksia on monia; hoito voi tapahtua työajalla tai työajan ulkopuolella, hoidon voi maksaa työntekijä itse tai työnantaja, hoitokerrat voivat olla säännöllisiä tai silloin tällöin.